Brugs restaurant Réliva trakteert deelnemers VeggieChallenge op hapjes

17
mrt
2022

Veggiechallenge van EVA vzw 

Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ startte op 1 maart 2022 de derde editie van de VeggieChallenge van EVA vzw. De VeggieChallenge is een gratis online coachingprogramma van EVA vzw dat mensen inspireert om in de maand maart 31 dagen minder vlees te eten. Dat is goed voor het lichaam, de planeet en de smaakpapillen.

Het is de ideale uitdaging voor wie in 2022 vaker plantaardig wil eten. Op www.veggiechallenge.be kan je je gratis inschrijven. Je kiest zelf of je liever begint met een paar vleesvrije dagen in de week of of je een maand volledig vegetarisch of veganistisch wil uitproberen. Er zijn nu al 14.198 deelnemers. Vorige week waren er in Brugge 311 inschrijvingen, maar iedereen kan nog inschrijven via www.veggiechallenge.be en zo tips en kortingen ontvangen voor lekkere receptjes.

Lekkere voeding met minder klimaatimpact

Gezond, lokaal en duurzaam eten is de toekomst. Daar hoort ook lekkere voeding met minder klimaatimpact bij. Door minder dierlijke producten te eten en vaker voor plantaardig te kiezen, zorg je voor een pak minder CO2-uitstoot. Als 50.000 Belgen 31 dagen vegetarisch eten, worden 950.000 kg CO2, 1.450.000.000 liter water en 100.000 dierenlevens gespaard. Met het EU- DEAR project Foodwave Brugge willen we ook de jongeren mobiliseren en engageren rond klimaat en voeding. 

Vegetarisch hapje van een sterrenchef 

De hapjes van chef Lien van restaurant Réliva belonen iedereen die deelneemt aan de VeggieChallenge. Chef Lien kookt een persoonlijke en lichte keuken vol emotie en met respect voor elk ingrediënt. Ze werkt enkel samen met een uitgekiend netwerk van lokale bioboeren die haar versheid, kwaliteit en smaak kunnen garanderen. De actie vond plaats op woensdag 16 maart tussen 10 en 13 uur. Er werden driehonderd hapjes voorzien. Men kon ook nog ter plaatse inschrijven voor de VeggieChallenge.

Deze maand worden ook de restaurants die een vegetarisch en veganistisch aanbod hebben in de kijker gezet. Op www.evavzw.be/resto staat een overzicht.

Brugse restaurants die op de website van de voedselstrategie Bruggesmaakt willen vermeld worden, kunnen zich kandidaat stellen via klimaatenmilieu@brugge.be