Eerste laureaten 'Chef Locale' bekend: Hashtag Food, Cantine Copine en 't Nieuw Walnutje

20
dec
2022

In de maand november namen veertien Brugse chefs de uitdaging aan om aan de slag te gaan met het seizoensgebonden product pompoen. Restaurantbezoekers kregen heel wat bereidingen voorgeschoteld en konden zelf hun ervaringen delen via een feedbackformulier. De vijf publieksfavorieten werden bezocht door een jury die restaurants Hashtag Food, Cantine Copine en 't Nieuw Walnutje uitriep als laureaten. 

Met 'Chef Locale' zet het Brugs Food Lab, samen met tal van partners, Brugse restaurants in de kijker die kiezen voor seizoensgebonden en lokale producten. "Alle ingrediënten zijn afkomstig uit het Brugs Ommeland en er komt geen voedselverlies aan te pas. Zo gebruikten wij de butternut-pompoen van schil tot pit", vertelt Glenn Vanden Broucke van 't Nieuw Walnutje. 

Binnen de duurzame voedselstrategie van Stad Brugge ligt een sterke focus op lokale- en seizoensgebonden producten. Die zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar helpen ook om de CO2 - uitstoot te verminderen. De topkoks van Chef Local tonen aan dat smakelijke en gezonde gerechten hand in hand gaan met eerlijk en lokaal geproduceerd voedsel.  

Chef Locale is een project van het Brugs Food Lab in samenwerking met Westtoer, dienst Klimaat Stad Brugge, De Broodsmid, Flavourite, Circular Hub, De Republiek, Horeca Brugge, Lekker van Hier en Guido Francque. Het project wordt ondersteunt door de projectoproep BruggeNaarMorgen. 

Zelf de laureaten bezoeken? 
Cantine Copine - Steenkaai 34S, 8000 Brugge
't Nieuw Walnutje - Walplein 3, 8000 Brugge
Hashtag Food - Scheepsdalelaan 37, 8000 Brugge