Brugs Food Lab

Het Brugs Food Lab werd in 2015 opgericht, in kader van het EU Food Smart Cities for Development project met volledige ondersteuning van de stad en een externe facilitator (Coduco en Foodwin) en maakte gedurende die periode de duurzame Brugse voedselstrategie, Bruggesmaakt, op en werkte acties hierrond uit.

Sinds 2018 is het Brugs Food Lab met een divers scala aan leden geëvolueerd tot een overkoepelend zelfstandig platform.
Een stuurgroep is gevormd om het beleid en de kerntaken van het Brugs Food Lab op te maken en de duurzame voedselstrategie van Stad (Bruggesmaakt) op te volgen. Het memorandum vind je hier.

Gedurende drie jaar verschaft de Stad Brugge de middelen, 30.000 euro per jaar, aan De Republiek om een projectcoördinator aan te stellen. De Republiek neemt daarbij de rol op van incubator, biedt onderdak en faciliteert de coördinator op allerlei mogelijke manieren.
Lander Hoornaert is sinds 1 maart 2020 de coödinator van het Brugs Food Lab. 

Stuurgroep: Schepen M. Esquenet, Lobke Vermeire (Vormingplus regio Brugge), Stijn Vanwijnsberghe (De Republiek), Jens Mouton (Boer Bas), Karine De Batselier (dienst klimaat en milieu)
Contact: foodlabbrugge@gmail.com of lander@republiekbrugge.be  

Info: https://www.brugsfoodlab.be/ 

 

brugs foodlab