Onze planeet heeft jou nodig

28
dec
2022

Onze planeet heeft jou nodig!

We zijn op zoek naar jonge creatievelingen van 18 tot 35 jaar die vloeiend Engels spreken en schrijven, met ideeën rond duurzame voeding. (voor inspiratie check de Brugse voedselstrategie: https://bruggesmaakt.brugge.be/ en klimaatplan Bruggenaarmorgen https://www.brugge.be/wonen-en-omgeving/klimaat/brugge-smaakt

In lijn met de Food Wave boodschap*, is de oproep gericht op het toenemen van het bewustzijn over de samenhang tussen voedselproductie, distributie, consumptie en klimaatverandering.

En wil duurzame praktijken van verschillende stadia van de “voedselwaardeketen” op mondiaal niveau in gang zetten, hierbij netwerken opbouwd tussen jongeren en gemeenschappen, inclusief de meest kwetsbare.

Als je interesse, passie en/of opleiding en werkervaring hebt in Web Development, Product-Service System design, Design (Product, Grafisch, Interieur, Communicatie, UX-UI, Media), Marketing, Finance, Business, Filosofie, Sociologie en Antropologie, dan is deze oproep  geschikt voor jou!

 

Je kan individueel of in groep (max. 3 personen)deelnemen:
Dien jullie idee in voor 20/1/2023 via mail (progetti.speciali@milano.ied.it )

1. Motiverende brief waaruit interesse blijkt in he tprogramma
2. Idee: Abstract (tekst van max 400 woorden) + Concept (visueel- multimedia)
3. cv
4. Portfolio met focus op voedsel en duurzaamheidsprojecten

Dit is geen gewone ontwerpwedstrijd, dit is een ontwerp Uitdaging!
Jouw ideeën zullen de innovatietrechter voeden, dankzij de steun van IED Istituto Europeo di design  en hun professioneel netwerk en expertise.

De ontwerpuitdaging is opgezet als een opleidings- en onderwijstraject dat is onderverdeeld in vier fasen: ingediende ideeën door individuen worden omgezet in echte projecten die klaar zijn om als prototype te worden gemaakt door winnende teams.

Je bent uitgekozen? En dan?
Een stage-gate-proces garandeert een nauwkeurige selectie van ideeën, teamvorming en leertrajecten.
Je wordt uitgerust met: een team om mee te werken, een paar vaardigheden om je kennis uit te breiden, creatieve ruimte om te prototypen, toegang tot bibliotheek en platformen om te verkennen, academisch netwerk om van te profiteren
De hele uitdaging duurt tot november 2023, bijeenkomsten en review zal wekelijks plaatsvinden, zowel op afstand als in aanwezigheid (hoofdkantoor IED Network)

In november zullen de 3 beste teams elk € 1.000 winnen.

 

Info: https://www.foodwave.eu/opportunities/foodtures-an-open-call-for-youth-led-sustainable-visions/

https://www.foodwave.eu/wp-content/uploads/2022/12/Open-Call_Foodtures_deadline_20Jan2023.pdf

 

*Food Wave bouwt voort op het afgelopen EU project Food Smart Cities for Development waarin Stad Brugge een voedselstrategie uitwerkte. https://bruggesmaakt.brugge.be/
Dit nieuwe project zet in op de klimaatsverandering en de focus van het project ligt op communicatie en het bereiken en mobiliseren van jongeren (15-35-jarigen).

Food Wave is een internationale gemeenschap van jongeren die actief is in 17 landen. Ons doel is om bewustwording te creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in onze steden. Dit om de inspanningen voor de beperking van de klimaatverandering te versterken, en om een invloedrijke stem te hebben in het beleid, zodat we tegen 2030 een eerlijk en duurzaam mondiaal voedselsysteem kunnen bereiken! We doen dit samen met alle jongen mensen in Brugge

Deel uitmaken van de ๐๐ซ๐ฎ๐ ๐ฌ๐ž ๐…๐จ๐จ๐๐ฐ๐š๐ฏ๐ž?

Word lid van onze Facebookgroep!

https://www.facebook.com/groups/foodwavebrugge/