Stad Brugge roept op tot deelname aan de VeggieChallenge

24
feb
2021

Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ start op 1 maart 2021 de tweede editie van de VeggieChallenge van EVA vzw. De VeggieChallenge is een gratis online coachingprogramma dat mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten.

Schrijf hier in voor de VeggieChalenge

Goed voor je lijf, de planeet en je smaakpapillen. Dit is de ideale uitdaging voor wie in 2021 vaker plantaardig wil eten. Je kiest zelf of je een maand volledig vegetarisch of veganistisch wil eten, of of je liever begint met een paar vleesvrije dagen per week.

Schepen van klimaat en energie en milieubeleid Minou Esquenet is alvast opgezet met deze uitdaging: “Deze actie past perfect binnen Brugge Smaakt, de duurzame voedselstrategie van Stad Brugge en Food Lab Brugge.
Door minder dierlijke producten te eten en meer voor plantaardig te kiezen, pak je enkele belangrijke problemen tegelijk aan. Je spaart het milieu en het klimaat, en je gezondheid vaart er wel bij. Bovendien kunnen we in de prijzen vallen door deze uitdaging aan te gaan. De stad met de beste Veggie Burgers (d. i. het grootste percentage deelnemende inwoners) wint namelijk de VeggieChallenge 2021 Award.”

Dierenlevens sparen

Ook schepen van dierenwelzijn Mathijs Goderis juicht dit initiatief toe: “Dertig dagen (meer) plantaardig eten, dat is lekker en gezond. Bovendien maak je een positief verschil voor het milieu en spaar je heel wat dierenlevens

Ik roep de Bruggelingen op om samen met tienduizenden andere Belgen de uitdaging in maart aan te gaan en te ontdekken hoe makkelijk het is om meer vegetarisch te eten. Als 50.000 Belgen eenendertig dagen vegetarisch eten, dan redden we maar liefst 100.000 dierenlevens. Tegenwoordig bestaan er heel wat lekkere vegetarische alternatieven: hamburgers, salami, stoverij … het kan allemaal vegetarisch.”

Inschrijven voor de VeggieChallenge kan via www.veggiechallenge.be.