standen heerlijk Brugge 2018

Velt Brugge

velt

Kom neuzen op onze kruiden- en boekenstand.
Kun jij raden welke groenten in onze voeldoos zitten?
Info Velt: http://www.velt.brugseverenigingen.be/ 

De Koninklijke Vrije Bie

vrije bie

Imkervereniging  De Koninklijke Vrije Bie bestaat dit jaar 75 jaar en groepeert ongeveer 200 leden uit de wijde omgeving van Brugge. In elke gemeente zijn er wel imkers te vinden.  Hun kwaliteitsvolle, onbewerkte en uiteraard lokale honing komt niet in de groothandel maar gaat rechtstreeks naar de verbruikers.  Op onze stand kan er van onze honing worden geproefd. De honing is hier te koop en de klanten krijgen er ook een woordje uitleg bij.

Info: http://www.konvrijebie.brugseverenigingen.be/ 

 week van de bij

 

Tor Royal

tor

Wie durft proeven van een verscheidenheid aan 'fruits de terre'. De echte durvers kunnen proeven van het pure product, maar voor de beginnelingen, serveert Tor Royal graag wat gedroogde insectjes op een toastje. De zelfgekweekte meelworm gaat rechtstreeks van (insecten)boer(in) naar consument. Alle eetbare insecten en nevenproducten, worden in West-Vlaanderen of in Vlaanderen op een duurzame manier gekweekt en verwerkt.

 Info: http://torroyal.be/ 

Eva Brugge

eva

Wil jij kennismaken met plantaardige voeding? Kom dan zeker eens langs op de stand van EVA Brugge!
Kan jij raden welke ingrediënten we in onze proevertjes verstopt hebben?
De kindjes kunnen zich uitleven met Bollo Smitto! http://velt.brugseverenigingen.be/EVAvzw 

100%West-vlaams

west vlaams

100% West-Vlaamse producenten staan voor authenticiteit, kwaliteit, lokale verankering, gezond en lekker eten... Leer hun heerlijke producten en boeiende verhalen kennen via onze stand op (H)eerlijk Brugge.

 Info: http://www.100procentwest-vlaams.be/ 

Voedselteam Brugge

 voedselteams

Bij Voedselteam Brugge kan je biologische groenten, fruit, zuivel en vlees rechtstreeks bestellen bij kleinschalige, lokale producenten. Je bestelling haal je de vrijdagavond op in WZC Westervier in Sint-Kruis (vlakbij Bloso). Als lid kies je dus voor de Korte Keten én eet je bovendien kraakverse groentjes van het seizoen. Kom langs bij onze stand om kennis te maken aan de hand van een korte opdracht.

Omdat het van 26 mei tot 3 juni week van de korte keten is doen we een actie met ons voedselteam. Je kan tot 3 juni een proefabonnement aanvragen zonder de waarborg van 50 euro te moeten storten. We hebben alleen je gegevens nodig (via dit formulier). 

Wil je eerst nog wat meer info? Klik dan hier.

 

Bohio Onlife culture
Proevertjes en verkoop van gevulde aardappel
Fairtrade koffie
https://www.facebook.com/bohiobruges/ 

 

Boer Bas

Ook de lokale boeren-supermarkt, waar producten van op het veld naar de stad gebracht worden, staat op (H)eerlijk Brugge! Kom kennismaken met ons assortiment en laat je inspireren door onze manier van werken; alles via de korte keten!
Info: http://www.boerbas.be/ 

Cirq

kinderbouillon

Maken van kinderbouillon!

‘t SAS

kaba

De sociale kruidenier de Kaba gaat dagelijks langs bij Brugse grootwarenhuizen om overschotten op te halen.

Op (H)eerlijk Brugge laten we mensen proeven van onze heerlijke soepen.

Daarnaast kun je bij ons ook een bord pasta met asperges kopen en organiseren we een minikwis voor groot en klein rond weetjes over groenten en fruit.
https://www.brugge.be/sociale-kruidenier-de-kaba 

 

‘t Ambrozijn

Bioboerderij ‘t Ambrozijn teelt lokale, verse en gezonde groenten en verkoopt die bij jou op de markt en via groentenpakketten, af te halen bij jou in de buurt. Maak kennis met onze producten en manier van werken op (H)eerlijk Brugge en kom onze eigen gekweekte aardbeien proeven!

 http://www.tambrozijn.be/ 

 

De Makersrepubliek & De Republiek presenteren 'Chez Mariette'

makersrepubliekToen Marieke Wings besloot om veganistisch te worden, geraakte ze helemaal gebeten door de kook- en bakmicrobe. Haar passie groeide uit tot een eigen bedrijfje 'Chez Mariette' met enkel veganistisch lekkers op het menu (cake, taarten, scones, muffins, donuts...). Kom op (H)eerlijk Brugge proeven en maak kennis met plantaardige alternatieven!

De Makersrepubliek (onder de vleugels van De Republiek) geeft graag kansen aan jonge starters zoals Marieke. Deze zomer is 'Chez Mariette' bovendien als pop-up te gast in De Republiek, waar ze je graag verrast met allerlei veganistisch zoet en zout.

Doe-opdracht: raad bij een aantal plantaardige ingrediënten welk ‘klassiek’ ingrediënt ze vervangen.

https://www.facebook.com/chezmariettecom/

https://www.facebook.com/demakersrepubliek/

 

Kookindi

kookindi

Kookindi organiseert eigentijdse kookworkshops waar u de geheimen ontdekt van de Indische keuken en de vele exotische specerijen.

Op (H)eerlijk Brugge kun je proeven van een aantal Indische hapjes en verkopen wij onze bombé-burger, dit is een Curry-mosterdbroodje met een hamburger gemaakt van 100% holsteinervlees (runderen die heel hun leven melk geproduceerd hebben- Pieter Lonneville-Tête Pressée), groentjes van het moment van Boer Bas en zelfgemaakte gerookte chili-mayonaise.

Het vegetarisch alternatief is een burger 100% van oesterzwammen (Kopje Zwam), groentjes van boer Bas en de chilimayonaise.

Het broodje wordt gemaakt met mosterdzaadjes bij topbakker Stefan Vandaele. Een perfecte lunch dus! http://www.kookindi.com/more/ 

 

Visgro

hokeypoke

VISGRO vzw is de Beroepsvereniging van Visgroothandelaren. Eén van haar speerpunten is het zich inzetten voor het behoud van het product Vlaamse vis en de promotie ervan.

Op de stand biedt Visgro de primeur aan van een nieuw Hawaïaans concept: de Hokey Poké-bar. Dit is een saladbar waar mensen hun eigen salade mogen samenstellen en die door onze mensen afgewerkt wordt, met producten van lokale visvangst. Om duimen en vingers bij af te likken!
http://www.visgro.be/ 

Pas Partout

paspartoutTijdens (H)eerlijk Brugge serveert Pas Partout gratis proevertjes gemaakt van perfect bruikbare voedseloverschotten van hoge kwaliteit die we ophalen in een Brugs warenhuis. Ook in onze budgetvriendelijke lunchplek met een sociaal karakter in hartje Brugge gaat ons keukenteam aan de slag met deze producten. Zo komt hier lekkere dagelijkse kost op tafel…

Heerlijk toch?!
http://www.sobo.be/sociaal%20restaurant/sociaal%20restaurant.html 

 

Le Pain de Sebastien

Op onze stand kan je terecht voor brood en broodproducten. Proef eens van onbekende soorten brood en laat je informeren over hoe je overschot van brood leuk kan verwerken. Ik toon ook hoe ik mijn het traject ‘van plant tot malen’ controleer om zo met de beste kwaliteit te kunnen werken.http://www.lepaindesebastien.be/ 

Soepcafé en Ecoliving

soepcfe

Wil je meer weten over voedsel voorbij datum? Het verschil tussen Ten Minste houdbaar Tot en Te Gebruiken Tot. Proef je graag een glaasje wijn, een koffie of thee … een koekje of chips voorbij de TMT datum?

Wens je inspiratie over anders consumeren? Hoe we in groep zelfvoorzienend kunnen worden, eco-sociaal leven, … Welkom!
 http://ecolivingbrugge.blogspot.be/ 

Vzw Roots

roots

vzw Roots organiseert natuurkampjes, plantenwandelingen en kruidenworkshops voor kinderen, voorzieningen en volwassenen. Eetbare wilde planten vormen een belangrijk onderdeel van deze activiteiten. Op (H)Eerlijk Brugge kan jij bij het standje van Roots terecht voor een plantenquiz en plantenproevertjes.

https://vzwroots.wordpress.com/ 

 

Regionaal Landschap Houtland

Wil jij de bijen en de vlinders helpen, pimp je gazon met bloeiende kruiden. Tover hem om tot een bloemenpracht, van voor- tot najaar. Aan een gemillimeterd gazon hebben de bijen immers niets.  Wil je ze een handje helpen? Bestel dan een  plantenpakket via onze actie (deadline voor bestelling, in tegenstelling tot wat in de landschapskrant staat, niet 1 mei maar het kan tot 2 dagen voor het gewenste afhaalmoment!)

Aan onze stand staat het Regionaal landschap Houtland je bij met advies over een zoemende tuin. We verkopen er ook nectarrijke planten voor in je gazon of op je balkon. Je kan bij ons terecht voor kruidige lekkernijen.
http://www.rlhoutland.be/ 

 

Noord-Zuid Dienst

Zonder cacao geen chocolade. Sjokla, de Brugse stadschocolade, zet de spotlights op fair trade én lokale ambacht. Waarom Stad Brugge voor fairtradechocolade kiest, ontdek je op Heerlijk Brugge.
Neem deel aan een van de 3 chocoladeproeverijen. Iedereen Mondiaal laat je de vele mogelijkheden van chocolade én het belang van fair trade voor cacaoproducenten zien. 

Praktisch: chocoladeproeverij Iedereen Mondiaal , inschrijven via noordzuiddienst@brugge.be (met vermelding van gewenst uur en aantal)
*12u30-13u30
*14u-15u
*15u30-16u30

Verkoopsstand Sjokla = doorlopend

 

Natuurpunt Brugs Ommeland

Laat je verrassen door de natuurlijke elementen uit de natuur die Natuurpunt je aanbiedt op de stand tijdens (H)eerlijk Brugge. Niet alles uit de natuur is eetbaar, sommige planten zijn zelfs dodelijk. Maar de mens en de dieren leren hier mee om te gaan en halen het beste uit de natuur.
We verwennen jullie met proevertjes en informatie.
http://www.natuurpuntbrugsommeland.be/ 

 

Infostand Food Lab

bruggesmaakt

Aan deze stand kun je terecht voor info over het event, food Lab en kun je de stempelkaart voor de wedstrijd afhalen.

 

Tuinhier

Kom langs op onze stand voor meer info over tuinieren en onze werking. http://www.tuinhier.be/nl/home 

 

De Broodsmid Vandaele

broodsmid

Wij dragen het natuurlijke hoog in het vaandel. Daarom werken we voor onze broden, boterkoeken, taarten… enkel met natuurlijke producten. Geen chemische verbeteraars, smaakstoffen of poeders dus. Waar mogelijk gebruiken we biologische bloem of bloem met een kleine ecologische voetafdruk. We werken met desems en proberen mensen bewust te maken van het feit dat desembrood niet noodzakelijk zuur hoeft te smaken. Op onze stand bieden we verschillende broden, kun je proeven van een aantal specialiteiten en licht ik mijn werkwijze graag toe.

 

Kringloopkrachten

compost

Op onze stand is vanalles te doen: je vindt er info over composteren, bloempotjes maken en inzaaien… En we brengen ook de populaire saptrappers terug mee! Reden genoeg dus om zeker langs te komen.

Ook in 2018 organiseren de Brugse kringloopkrachten in kader van het Vlaco kringloopweekend, deze activiteit in het teken van “compost jouw smaakmaker.”

Ze staan je graag te woord over hoe je compost kan gebruiken als smaakmaker in je tuin. Ze laten je kennismaken met de wondere wereld van compost, ecologisch kringlooptuinieren, voedselverlies vermijden…

De kringloop sluiten kun je immer thuis doen op allerlei manieren. Het kan gaan om voedsel beter bewaren (en zo een rit naar de supermarkt uitsparen), kippen houden of je eigen bodemverbeteraar maken door de composteerprincipes. Je kan er terecht met al je vragen over moestuintjes en kringlooptuinieren. Kom zeker eens langs en wie weet ontvang je nog iets extra om mee in d etuin te werken!

Info: www.kringloopweekend.be

Doe-activiteit: sapjes trappen met de sapjesfiets (met fruitoverschot), bloempotjes maken van oud papier + inzaaien, red de restjesspel, wedstrijd

 

Philip Vermeulen

Ons biobedrijf is vooral gekend voor de tomatenteelt, maar we kweken ook andere groenten. Altijd met respect voor de natuur.
Op onze stand vind je pure proevertjes, een hartig vegetarisch gerechtje en een zoete zonde met producten van eigen kweek.
We brengen ook groenten en fruit “van eigen kweek” mee, o.a. vele soorten, kleuren, smaken van tomaat. Ook komkommer, courgette, aubergine, paprika, framboos, kersen, bramen…
We verkopen ook onze heerlijke tomatensalsa: salsa van diverse soorten tomaten, gemaakt in sociale werkplaats Sowepo uit Poperinge.
http://www.biobedrijfvermeulen.be/ 

 

La Vie est Belle

Bij La vie est belle willen we vooral lekkere gezonde vegetarische voeding van hoogstaande kwaliteit maken. Je kan de plantaardige Tartin’o spread (op zuurdesembrood van broodsmid Vandaele) proeven en kopen.Op het menu: veggie wrap met falafel Original of French Kiss.  
http://www.lavieestbelle.be/ 

 

Het Hoorns Geitenkaasje

Maak kennis met heerlijke geitenmelkproducten uit Moerkerke. Wij beschikken over een ruim gamma aan kazen, geitenmelkyoghurt en -ijs. Al onze producten zijn door ons en op een artisanale manier gemaakt.