Stedelijk centrum voor volwassenenonderwijs SNT lanceert ‘low waste’-smaakchallenge

12
okt
2022

29 september was ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’, 1 oktober was ‘Wereld Veggie Dag’, 1 november is ‘Wereld Vegan Dag’,... Het stedelijk centrum voor volwassenenonderwijs SNT gaat een stapje verder en wil iedereen uitdagen om meer te doen en besteedt de hele maand oktober aandacht aan diezelfde thema's.

Het SNT wil een steentje bijdragen in het uitbouwen van een duurzamere samenleving er organiseert daarom een ‘low waste’-smaakchallenge.

In het SNT kunnen cursussen vegetarisch/veganistisch koken gevolgd worden en ook tijdens de gewone kooklessen kijkt de school hoe voedselresten en -overschotten verwerkt kunnen worden in lekkere gerechten.
Om het bredere publiek te betrekken lanceert de school voor volwassenenonderwijs nu een ‘low waste’-smaakchallenge waarin ze op zoek gaat naar het beste of origineelste gerecht op basis van voedselresten, restjes uit de koelkast, overschotjes van gisteren,... 

Hier alle concrete info over de wedstrijd.

Voedsel verspillen is de dag van vandaag een hot topic. Eerder lanceerde het Brugse stadsbestuur nog de campagne ‘brood(doos)nodig’, om honger in de klas tegen te gaan.
Voor heel wat gezinnen is drie volwaardige maaltijden per dag op tafel brengen heel moeilijk. Het is dus zeer onethisch om eten te laten bederven of weg te gooien. De SNT-smaakchallenge is dus bijzonder relevant.