Wedstrijd Brugge Smaakt

Naar aanleiding van de duurzame voedselstrategie BruggeSmaakt* (opgemaakt i.s.m.het Brugs  Food Lab) schreef Stad Brugge de wedstrijd  Bruggesmaakt uit om projecten in Brugge rond duurzame voeding financieel te ondersteunen.

Volgende winnaars ontvangen elk 2.500 € in 2019:

Het Freinet Kindcentrum de Tandem, zij zullen het voedselbos verder uitbouwen en deze actief openstellen voor eigen leerlingen én leerlingen van buurtscholen, de ouders, de buurtbewoners en vrijwilligers (met een psychosociale kwetsbaarheid). Ze sensibiliseren rond het stadstuinieren, fair trade, korte keten en minder vleesconsumptie d.m.v. veggie kookworkshops met eetbare wilde planten uit het voedselbos, recepten voor biobellopakket,…

 

Stefan Vandaele (de Broodsmid) produceert een nieuw brood en werkt hiervoor samen met bioboer voor productie spelt, tarwe en emmertarwe. Een windmolen zal het graan drogen en malen. Een fietskoerier brengt deze naar Brugge om te verwerken tot zuurdesembrood. Kom het broodje ontdekken op (H)eerlijk Brugge!

 

Vzw Skobo- Vrije school Haverlo zal werken rond bewustwording en noodzaak om te werken rond stadslandbouw en korte keten. De leerlingen en cursisten van unieke opleiding ‘biologisch, van grond tot mond’ volgen het volledig productieproces van biologische landbouw.  De producten worden verkocht aan leerlingen, leerkrachten,…

 

 Sint-Pieters Eet is een buurtwerkproject ingebed in het samenwerkingsverband sint-pieters Deelt. Elke week zamelen ze  voedseloverschotten in (supermarkt, bakker,…) en koken /eten ze samen. Via de Volkstuinen Sint-Pieters (een ander buurtproject) krijgen ze ook kruiden/andere groenten. Het merendeel van de maaltijden is vegetarisch.

 

Voedselteams wil een extraafhaaldepot openen. Hun doel is om de relatie tussen producent en consument te versterken en de consument te sensibiliseren rond het belang van duurzame, lokale, gezonde voeding aan eerlijke prijzen voor de producenten.

 

 

Het volledige reglement vindt u hier.

 

 

 

Hier vind je de winnaars van vorige edities:

wedstrijd 2018

wedstrijd 2017

wedstrijd 2016

wedstrijd 2015